Steeds die veranderende covid maatregelen, het is zo verwarrend en onduidelijk. Steeds een nieuwe aanpassing, steeds meer onlogische beperkingen. Hoe moet dit nu verder voor me en anderen met autisme?

Net zoals elk van u zijn de steeds veranderende maatregelen nefast voor mijn dagelijkse structuur. Steeds strengere maatregelen en meer beperkingen. Nu ik in het ziekenhuis verblijf voor mijn trauma behandeling is het hier ook terug verstrengt.

Bij elke verandering in de maatschappij omtrent de COVID maatregelen zit de directie van het ziekenhuis hier ook samen. DIt ter bescherming van onze gezondheid en een uitbraak van COVID binnen het ziekenhuis tegen te gaan. Dit kan ik volkomen begrijpen, maar vaak worden de regels onduidelijker. Elke dag kunnen deze veranderen op basis van de maatregelen door de overheid en de gebeurtenissen binnen het ziekenhuis. Zo mogen we momenteel geen bezoek meer ontvangen op onze afdeling en moeten we afspreken in de cafetarie van het ziekenhuis. Wij mogen onder geen enkele reden aan de afdeling opgepikt worden door het bezoek maar we moeten direct naar de cafetaria afzonderlijk. Maar daarnaast mogen wij geen knuffelcontacten meer hebben. Dit is een grote frustratie bij mij en bij de meeste patiënten. Net dat laatste extra beetje steun valt weg, steeds op afstand blijven en mondmaskers aan.

Maar door al deze nieuwe en veranderende regels geraak ik constant verward, heb ik de neiging om steeds meer en meer me op te sluiten en af te zonderen. De tijd tikt heel traag voorbij. We kunnen niet meer het domein van het ziekenhuis verlaten. Daardoor kan ik niet meer doen wat ik normaal deed. Mijn fotografie, mijn wandelingen de simpele boodschappen. Dit is geheel verdwenen in mijn planningen.

De verpleging vraagt voor elke woensdagmiddag en de weekends een planning op te maken wat we gaan doen, hoe lang en op welk tijdstip. Dit om de leegtes tegen te gaan, en zo het piekeren tegen te gaan. Voor mij persoonlijk helpt het globaal wel, er zijn wel steeds momenten dat het minder vlot maar dat heeft iedereen wel eens voor. Het andere voordeel van de COVID is dat er hier meer sociale interactie is in de groep en dat er meer samen wordt gedaan zoals gezelschapsspellen, film kijken, etc.

Geef een reactie